BANKADAKİ KREDİ BORCUM HANGİ DURUMLARDA TAKİP HESAPLARINA DÜŞER ? DÜŞERSE NE OLUR?

Banka'dan kredi çektikten sonra kredinin türüne (TİK, Konut, Kredi kartı, bankomat, serbest hesap veya maaş hesabına tanımlı kredi hesabı vs.) göre ya taksit taksit ödenir yada belli bir devre sonunda (aylık, üç aylık) faizleri ödenir.

     Eğer taksitler veya devre faizleri  zamanında ödenmezse (genelde 3 taksit üst üste(aylık) veya faiz tahakkukundan itibaren 90 gün geçmişse ) kredi takip hesaplarına aktarılır. daha sonra  borçlu ve kefillere ihtarname gönderilir borcun tamamının ödenmesi istenir. İhtarnameye rağmen ödenmez ise Bankanın avukatı  icra dairesine başvurur ve borçlu ve kefile ödeme emri gönderilir. Ödeme emrinde belirtilen süre içinde (7 işgünü (kambiyo takibi ise (çek, senet) 5 iş günü) borç ödenmesi istenir. Yine ödenmez ise icra başlatılır. Evinize, maaşınıza, malvarlığınıza vs. haciz gelir.

    Bankalar uymak zorunda oldukları yönetmelik gereği ödenmeyen bu kredileri takip hesaplarına atmak ve karşılık (şüpheli alacaklar olduğundan) ayırmak zorundadır. Takip hesapları Bankaların Bilançolarını bozduğu için bu kötü kredileri en kısa sürede tasfiye etmeye çalışırlar.

4 yorum:

  1. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ihparname gelmedı bana ve dırek benı avukata vermısler ben bu olayı bılmıyodum adam odememıs borcunu ve ıhparname gondermeden avukata vermısler sızce benım hakkım varmı ıhparnemeden gondermelerı lazım degılmı

    YanıtlaSil